Wedstrijdverslagen seizoen 2017-2018

Emmen, 19 mei 2018
Emmen – SC Angelslo sloot zaterdag het seizoen af met een 3-2 overwinning op WVV.
WVV kreeg al in de 6e minuut een open kans op de voorsprong maar deze werd gemist. SC Angelslo had ook een goede kans vanuit een vrije bal in de 12e minuut maar keeper Riemersma stond op de goede plek.
De wedstrijd ging gelijk op met mooi positiespel van beide kanten. In de 16e minuut kwam WVV op voorsprong toen de bal van richting veranderde door een schot van Jorian Kuiper (0-1).
SC Angelslo kreeg een grote kans in de 20e minuut maar Ali Arslan schoot net over. In de 25e minuut was het wel raak voor Angelslo toen Ali Arslan een steekbal van Gio Akgün goed binnenschoot (1-1).
SC Angelslo zette druk op WVV en kreeg meerdere kansen op de voorsprong. In de 32e minuut kwam Angelslo dan toch op 2-1 toen Gezim Luli hard binnenschoot op een pass van Dragan Sladakovic.
WVV gaf na de thee niet op maar Angelslo was beter en kreeg veel kansen om de wedstrijd naar zich toe te trekken. In de 53e minuut kreeg WVV nog een grote kans op de gelijkmaker maar Mathijs Mollema schoot naast.
In de 55e minuut werd de wedstrijd beslist toen Ali Arslan goed binnenschoot op een prachtige voorzet van Dragan Sladakovic (3-1). WVV kon niet mee met SC Angelslo dat hoog tempo speelde en meerdere kansen kreeg om de score op te voeren. Toch was het WVV dat de eindstand op 3-2 zette toen Mathijs Mollema door een foutje in de verdediging prachtig binnenschoot.
SC Angelslo zette de teller hiermee op 61 punten uit 22 wedstrijden en is de terechte kampioen in de 5e klasse E.

sc Angelslo 1 - WVV 1

Dalerpeel, 5 mei 2018

Geen verslag
 

NKVV 1 - sc Angelslo 1

Erica, 28 april 2018
SC Angelslo verliest ongeslagen status tegen Erica 86
SC Angelslo begint sterk en is ook de rest van de wedstrijd de betere ploeg. Erica daar in tegen verdedigt prima en voetbalt op de counter. Angelslo heeft moeite om de verdediging van Erica te kraken. In de 16e minuut schiet doelman Jordi Werring ver naar voren en door een fout achterin komt de bal bij spits Wesley Wessels en hij schiet Erica’86 op 1-0. SC Angelslo probeert op alle manieren om bij het doel van Erica te komen en krijgt in de 33e minuut de kans op de gelijkmaker maar Jordi Werring staat prima te keepen. Erica komt er snel uit met lange ballen en vlak voor rust schiet Wesley Wessels zijn 2e goal binnen als hij alleen op Jarno Brands afkomt en goed afrond. In de 2e helft geeft SC Angelslo nog meer druk en Erica’86 kan alleen maar verdedigen. Vele kansen worden gemist maar in de 53e minuut is het eindelijk raak voor Angelslo als Abe de Jong de bal in het dak van het doel schiet op een voorzet van Gezim Luli.(1-2) Erica heeft het moeilijk maar houd stand na vele kansen op de gelijkmaker. In de slotfase krijgt Erica nog èèn kans na een snelle uitval en als de bal bij Patrick Bruins komt beslist hij de wedstijd en schiet de 3-1 binnen. Al met al een moeilijke middag voor de ploeg van Andrè Steenhuis die volgende week op bezoek gaan bij N.K.V.V. uit Nieuwe Krim                                                                                                      Wietze de Jong.

Erica '86 1 - sc Angelslo 1

Emmen, 21 april 2018

SC Angelslo stuurt Nieuw Balinge met 4-0 naar huis en is eerste kampioen van Drenthe !
Op een prachtig sfeerrijk en versiert sportpark werd de wedstrijd van de maand live uitgezonden op TV Drenthe en was de druk op de wedstrijd voelbaar bij de spelers en de vele supporters die aanwezig waren op Sportpark Meerdijk Noord. SC Angelslo en Nieuw Balinge begonnen goed aan de wedstrijd en de zenuwen verdwenen langzaam in strijd. De 1e kans is voor Dennis Tump, maar hij raakt de buitenkant van de paal in de 14e minuut. Vanaf dat moment zet Angelslo een tandje bij en gaat beter voetballen. Door druk te zetten en snel rond te spelen kan Nieuw Balinge alleen lange ballen spelen en hopen dat deze goed vallen. SC Angelslo geeft weinig weg en in de 25e minuut valt de openingstreffer als Ali Arslan de bal beheerst langs Keeper Kalsbeek schuift. Nieuw Balinge krijgt ook nog kansjes op de gelijkmaker, maar Erwin Smale kan doelman Brands niet passeren. In de 37e minuut krijgt Richard v.d. Bosse rood van Scheidsrechter Kuipers na meerdere malen commentaar op de leiding. In de 2e helft zet SC Angelslo gelijk druk en Nieuw Balinge kan niet meer mee, met 10 spelers en door een fout achterin schiet Rick Zondag de 2-0 binnen. Angelslo ruikt het kampioenschap en gaat door, en nog geen 3 minuten later is het weer Rick Zondag die de overwinning veilig stelt als Ali Arslan hem vrij voor keeper Kalsbeek zet en de 3-0 binnenschiet. Dragan Sladakovic zet de teller op 4-0 als hij in de 64e minuut de bal om de keeper heen speelt en rustig binnentikt. SC Angelslo krijgt in de 73e minuut nog een strafschop tegen van Scheidsrechter Kuipers door een overtreding binnen de 16 meter maar Jarno Brands geeft niets weg deze middag en slaat de bal uit zijn doel. Een geweldige middag voor SC Angelslo die terecht kampioen zijn geworden en na 1 jaar terug keren naar de 4e klasse.  
                                                                                                                                     Wietze de Jong.

sc Angelslo 1 - Nieuw Balinge 1

Musselkanaal, 14 april 2018
SC Angelslo dicht bij kampioenschap na winst op SETA
SC Angelslo wil in Musselkanaal de wedstrijd snel beslissen en begint sterk aan de wedstrijd en Rick Zondag krijgt in de 5e en 6e minuut al kans om de score te openen maar hij schiet voorlangs. Seta moet terug en speelt de ballen lang naar voren. In de 14e minuut scoort Gezim Luli maar deze wordt zoals vele aanvallen buitenspel gegeven. Angelslo gaat door met tempo spelen en in de 17e minuut wordt misschien wel de mooiste goal van het seizoen gescoord als Jeroen de Vries voorzet en Giovanni Akgün met een halve volley de bal in de kruising schiet.(0-1) SC Angelslo gaat door met druk zetten en Seta verdedigd sterk maar 19e minuut is het weer raak als Rick Zondag beheerst afrond op een goede voorzet van Gezim Luli.(0-2) Seta gaat vanaf dat moment iets beter voetballen en in de 20e minuut weet Basim Mahmood zelfs te scoren na een foutje in de verdediging bij SC Angelslo.(1-2) Seta gokt op de lange ballen en krijgt nog een kans op de gelijkmaker maar Doelman Jarno Brands staat op de goede plek. SC Angelslo krijgt vele kansen om de wedstrijd al in de 1e helft te beslissen maar deze worden allemaal gemist. In de 2e helft laat Angelslo zien dat ze koploper zijn en speelt rond in hoog tempo. Tot aan de 53e minuut worden diverse kansen gemist maar in de 54e minuut gaat de teller naar 1-3 als Gezim Luli vanaf rechts prachtig voorzet en spits Rick Zondag zijn 2e goal hard binnenschiet. Seta heeft moeite met de druk en schiet alleen maar meer ballen naar voren. In de 80e minuut wordt de wedstrijd beslist als Abe de Jong de bal meegeeft aan Gezim Lulli en hij de bal over de keeper heen lepelt.(1-4) SC Angelslo krijgt in de slotfase nog meerdere kansen en  Seta krijgt in de 87e minuut ook nog een kopkans maar alle pogingen worden gemist en de teller blijft staan op 1-4. Een sportieve wedstrijd die uitstekend werd geleid door Scheidsrechter Erik Wieringa. Volgende week kan SC Angelslo de eerste kampioen van Drenthe worden als het thuis weet te winnen van Nieuw Balinge.                                                                                                                          Wietze de Jong.
 

SETA 1 - sc Angelslo 1

Emmen, 7 april 2018
SC Angelslo pas in slotfase over Wildervank heen !
Beide ploegen beginnen goed aan de wedstrijd en Wildervank kan prima mee. SC Angelslo zet gelijk druk op de verdediging wat resulteert in diverse kansen maar, deze worden allemaal gemist. Wildervank speelt aardig en krijgt ook hier en daar een kans maar, de teller blijft op 0-0 in een teleurstellende 1e helft. Na de thee probeert SC Angelslo een tandje bij te zetten maar Wildervank verdedigt goed. In de 50e minuut komt Wildervank zelfs op voorsprong als Aielko Folkers de bal hoog in het doel schiet na een fout in de verdediging van Angelslo.(0-1) Dan kantelt de wedstrijd en SC Angelslo geeft gas en in de 56e is het Danny Oosterdijk die de 1-1 binnenschiet. In de 65e minuut krijgt Keeper Jesse Bleeker rood na het neerhalen van een doorgebroken speler. Wildervank kan alleen maar lange ballen meer spelen en verdedigen. Vele kansen worden niet benut door SC Angelslo die onder hun niveau speelden. Wildervank neemt genoegen met een puntje maar Angelslo pompt alle ballen naar voren en wil winnen. In de 95e minuut is het dan eindelijk raak voor SC Angelslo als Rick Zondag de bal prachtig achter het standbeen het doel in schuift. Danny Oosterdijk moet in de 96e minuut ook nog vertrekken met een rode kaart als hij een harde overtreding maakt. Al met al een matige wedstrijd van SC Angelslo maar een belangrijke overwinning.
                                                                                                                      Wietze de Jong.

sc Angelslo 1 - Wildervank 1

Emmen, 31 maart 3018
SC Angelslo maatje te groot voor Damacota
Angelslo begint gretig aan de wedstrijd met goed combinatievoetbal en hoog tempo. Damacota verdedigt goed en de jonge ploeg van Trainer Postma laat zien dat het wil voetballen en gaat goed mee in de beginfase en krijgt ook kleine kansjes. SC Angelslo laat zien dat het koploper is en speelt de bal makkelijk rond en in de 22e minuut is het raak als Danny Oosterdijk de 1-0 binnenschiet op aangeven van Gezim Luli. Damacota kan niet meer mee met SC Angelslo en speelt lange ballen naar voren in de hoop dat deze een keer goed vallen voor spits Molema. In de 30e minuut wordt het 2-0 voor Angelslo als Gezim Luli prachtig binnen kopt op een voorzet van Dragan Sladakovic. Damacota heeft het moeilijk en door een foutje in de verdediging komt Dragan Sladakovic alleen voor Keeper Nick Stuut en hij schiet beheerst de 3-0 binnen. In het  begin van de  2e helft krijgt SC Angelslo veel kansen maar deze worden niet benut. In de 67e minuut is het wel raak als Danny Oosterdijk de 4-0 binnenschiet op een prachtige voorzet van Giovanni Akgün. In de 84e minuut krijgt SC Angelslo nog een strafschop maar deze wordt goed gekeerd door Keeper Stuut. In de 86e minuut wordt Jordi Slagter van Damacota wegens natrappen nog met rood van het veld gestuurd door Scheidsrechter de Vries die trouwens een uitstekende wedstrijd floot ! Trainers Andrè Steenhuis en Stephan ter Beek waren zeer tevreden over het spel van SC Angelslo. Volgende week komt Wildervank op bezoek en gaat de strijd om het kampioenschap verder in de 5e Klasse E.
                                                                                                                                                                    Wietze de Jong.

sc Angelslo 1 - Damacota 1

Geesbrug, 24 maart 2018
VCG maatje te klein voor Koploper SC Angelslo.               
SC Angelslo laat vanaf het begin al zien dat het de betere ploeg is maar toch is het VCG dat de 1e kans krijgt in het begin van de wedstrijd maar Doelman Jarno Brands staat op de goede plek. Angelslo krijgt in de 10e minuut ook een grote kans maar Danny Oosterdijk schiet recht op de keeper. SC Angelslo wil voetballen maar VCG speelt hard met veel overtredingen en lange ballen naar voren. In de 26e minuut is het eindelijk raak voor Angelslo als Rick Zondag met een prachtig lobje de 0-1 binnen legt na een steekpass van Giovanni Akgün. VCG verdedigt met man en macht en na balverlies achterin schiet Gezim Luli hard de 0-2 binnen op aangeven van Ali Arslan. De 2e helft begint VCG beter en krijgt ook kansen op de aansluitingstreffer maar deze worden niet benut. SC Angelslo wil de wedstrijd beslissen en gaat tempo spelen wat resulteert in diverse kansen. In de 78e minuut kan Danny Oosterdijk de wedstrijd beslissen als hij de bal van Rick Zondag krijgt maar hij schiet voorlangs. In de 80e minuut wordt de wedstrijd toch beslist als Ronny Mulder voorzet vanaf de rechterflank en Oosterdijk alsnog de 0-3 binnenschiet. Volgende week ontvangt de SC Angelslo thuis Damacota die op dit moment op de 11e plaats staan in de 5e klasse E.  

VCG - sc Angelslo

Emmen, 17 maart 2018
sc Angelslo wint ook thuis van sv Mussel.
De wedstrijd begint in een te laag tempo met veel balverlies aan beide kanten. De vrieskou en harde wind maken het eigenlijk onmogelijk om goed voetbal te laten zien maar beide ploegen proberen het beste er van te maken. Sc Angelslo krijgt pas in de 12e minuut de 1e kans maar Ali Arslan schiet over. SV Mussel krijgt in de 40e minuut pas een kansje maar Doelman Jarno Brands kan de bal gemakkelijk oppakken. De ruststand is dan ook 0-0. Na de rust begint SC Angelslo beter aan de wedstrijd en in de 46e minuut is het Gezim Luli die de bal tussen de benen van Keeper Renè Folkers doorschiet en de 1-0 aantekent. SV Mussel speelt lange ballen waar SC Angelslo wil rondtikken maar beide teams hebben last van de harde oostenwind. SV Mussel krijgt nog een grote kans op de gelijkmaker in de 70e minuut maar Lars Hemmes schiet hard tegen de lat. In de 95e minuut wordt de wedstrijd beslist als Danny Oosterdijk de bal opzij legt en Erwin van de Weide de bal prachtig in de rechterbovenhoek schiet.(2-0) Het wordt in de 97e minuut ook nog 3-0 als Gezim Luli een steekpass geeft op Danny Oosterdijk en hij rond beheerst af. Een matige wedstrijd maar een belangrijke overwinning voor de ploeg van Trainer Andrè Steenhuis die na 14 wedstrijden op 40 punten staan in de 5e Klasse  E                                                                                                                                    Wietze de Jong. 

sc Angelslo - sv Mussel

Kerkenveld, 10 maart 2018
VVAK verliest ook van sc Angelslo
De wedstrijd begint in een te laag tempo van beide kanten met veel balbezit voor SC Angelslo. VVAK zakt in en laat Angelslo komen tot aan de middellijn. Angelslo krijgt al in de 3e minuut een 100% kans maar Ali Arslan schiet over. Ook VVAK krijgt een grote kans in de 6e minuut maar ook deze wordt gemist. Angelslo wil tempo spelen maar VVAK verdedigt prima en kan goed mee. In de 14e minuut krijgt VVAK een strafschop van Scheidsrechter Ebeltjes na een overtreding op de achterlijn maar Keeper Brands tikt de bal geweldig uit de hoek. Toch komt VVAK op voorsprong als Erik Sieders vanaf rechts voorzet en Arjan Spang vrij voor de keeper binnenschiet. SC Angelslo krijgt daarna veel kansen op de gelijkmaker en die komt in de 43e minuut als Dragan Sladakovic na een overtreding op 20 meter de bal prachtig in de rechter bovenhoek schiet. Na de rust zet SC Angelslo een tandje bij en VVAK kan alleen maar verdedigen. In de 49e minuut komt Angelslo op voorsprong als Dragan Sladakovic voorzet en Ali Arslan beheerst afrond. (1-2) VVAK geeft nog niet op en krijgt ook nog kans op de gelijkmaker maar doelman Jarno Brands laat zich niet verrassen. De wedstrijd wordt beslist als VVAK wil wegwerken, maar als de bal bij Gezim Luli komt op de 16 meterlijn schiet hij hard binnen en komt de eindstand op 1-3. Een terechte maar moeilijke overwinning voor SC Angelslo tegen een hardwerkend en sportief VVAK                                                                                        
Wietze de Jong.   

VVAK - sc Angelslo

Emmen, 17 februari 2018
sc Angelslo wint ook thuis van Veendam 1894 
De wedstrijd begint iets later als gepland op kunstgras als het hoofdveld toch te hard blijkt te zijn om op te spelen. Veendam krijgt al in de beginfase een grote kans als de bal over de verdediging van Angelslo stuit maar de bal wordt rakelings naast geschoten. SC Angelslo is gewaarschuwd en Veendam begint goed aan de wedstrijd. SC Angelslo heeft veel de bal maar speelt in een te laag tempo en Veendam kan prima mee en in de 38e minuut is het raak voor Veendam als Maikel Geerts  vanaf de 16 meter goed binnenschiet(0-1) Angelslo wordt wakker en het tempo gaat omhoog. Veendam maakt vanaf dat moment veel overtredingen en begint te zeuren op elkaar en op de leiding. Angelslo gaat wel door met voetballen en vlak voor rust kopt Haso Garazlic de gelijkmaker binnen na een hoekschop van Dragan Sladakovic.(1-1) In de 2e helft gaat SC Angelslo beter van start en speelt prima voetbal. Veendam echter gaat verder met mekkeren op alles en iedereen en haalt zich zelf uit de wedstrijd. In de 51e minuut komt SC Angelslo op voorsprong als Abe de Jong op een lange pass van Rick Zondag alleen voor keeper Olijve komt en de bal over hem heen schiet.(2-1) In de 57e minuut is het over voor Veendam als na 8 gele kaarten Maikel Geerts na weer commentaar op de leiding met rood weg wordt gestuurd door Scheidsrechter Loof die overigens prima floot. Veendam scoort nog wel in de 2e helft maar deze wordt afgekeurd door buitenspel.  Sc Angelslo speelt rond en is beter als Veendam die op dat moment alleen nog kunnen verdedigen. De wedstrijd wordt beslist door Rick Zondag als hij in de 75e minuut de 3-1 binnenschiet. In de 85e minuut is het weer Rick Zondag die Ali Arslan vrij voor de keeper zet en hij bepaald de eindstand op 4-1. Een prima overwinning voor de ploeg van Trainers Steenhuis en ter Beek die nog steeds bovenaan staan in de 5e Klasse met 34 punten uit 12 wedstrijden.
Wietze de Jong.

sc Angelslo - Veendam 1894

Emmen, 27 januari 2018
sc Angelslo wint periode door 3-0 winst op Seta. 
De wedstrijd begint matig en beide ploegen krijgen weinig mogelijkheden tot aan de 16e minuut als Seta de eerste kans krijgt maar doelman Brands staat op de goede plek . Sc Angelslo krijgt pas in de 32e minuut een grote kans als Nino Pitta naast kopt. Angelslo is beter maar Seta verdedigd goed en krijgt ook kansjes maar vlak voor rust is het toch SC Angelslo die op 1-0 komt als Gezim Lulli voorzet en Rick Zondag hard binnenschiet. Na de thee zet Angelslo een tandje bij en Seta heeft het moeilijk. In de 48e minuut kan Tugay Yalcin de score verdubbelen maar hij kopt hard op de lat. Seta kan niet meer mee met Angelslo maar veel kansen worden niet benut. Pas in de 80e minuut wordt het 2-0 als Ali Arslan een strafschop benut na een overtreding. SC Angelslo komt ook nog op 3-0 als in de 90e minuut Dragan Sladakovic de bal goed binnenschiet. Al met al een sportieve wedstrijd en een prima weekend voor Trainer Andrè Steenhuis omdat de concurrenten WVV en SC Nieuw Balinge beide verloren.
Wietze de Jong

sc Angelslo - SETA

Winschoten, 16 december 2017
sc Angelslo wint kraker in Winschoten. 
De wedstrijd begint op een prachtig nieuw kunstgrasveld in hoog tempo. WVV zet gelijk druk op SC Angelslo die vanaf de middellijn controleert en de bal probeert rond te laten gaan. WVV speelt goed en beide ploegen krijgen hier en daar wat kansjes. Na een half uur spelen gaat de weegschaal toch meer naar de Angelslo kant en volgen er grotere kansen maar deze worden niet benut en zo eindigt de eerste helft in 0-0. De tweede helft geeft SC Angelslo gas en WVV kan niet meer mee in het tempo. In de 64e minuut is het eindelijk raak voor Angelslo als Frank Roethof vanaf rechts voorzet en Ali Arslan de bal simpel langs doelman Riemersma schuift 0-1. Angelslo zet druk en WVV kan het niet meer bijbenen maar blijft vechten voor elke meter. In de 85e minuut wordt de wedstrijd beslist door Ronny Mulder die op een voorzet van Danny Oosterdijk de bal binnenschiet 0-2. In de 91e minuut wordt het ook nog 0-3 als Giovanni Akgün de bal voorzet en Ali Arslan zijn 2e goal maakt na een fout van Keeper Riemersma. Een belangrijke overwinning voor de ploeg van Andrè Steenhuis en Stephan ter Beek op weg naar de 1e periodetitel.
Wietze de Jong. 

WVV - sc Angelslo

Nieuw Balinge, 2 december 2017
Nieuw Balinge houdt sc Angelslo op 3-3 ! 
De wedstrijd gaat gelijk op met kleine kansjes aan beide kanten . Angelslo speelt de bal rond en zo als verwacht speelt Nieuw Balinge lange ballen naar voren. In de 25e minuut komt Angelslo toch op voorsprong als Emiel de Vries voorzet uit een vrije bal en Haso Garazlic goed binnenkopt 0-1. Na de achterstand zet Nieuw Balinge een tandje bij en probeert de gelijkmaker te forceren en in de 49e minuut is het spits Dennis Tump de met een prachtig afstandschot de bal over Doelman Jarno Brands heen schiet 1-1. Na de rust is het beeld hetzelfde als Nieuw Balinge steeds lange ballen speelt en Angelslo rond probeert te spelen. In de 57e minuut wordt het 1-2 als Keeper Rick Kalsbeek de bal los laat en Haso Garazlic zijn 2e goal binnenschiet. Lang duurt de voorsprong voor SC Angelslo niet want in de 62e minuut is het Richard Kats die uit een voorzet Nieuw Balinge weer langszij brengt. Even later komt Angelslo weer op voorsprong door Gezim Luli die simpel de bal in de hoek schiet 2-3. SC Angelslo is beter maar Nieuw Balinge vecht en knokt met soms pittige overtredingen om de 3-3 te maken. SC Angelslo probeert de lange ballen weg te werken maar na een scrimmage in de 93e minuut is het toch Dennis Tump die de gelijkmaker op het bord zet. Al met al een echte topper uit de 5e klasse. SC Angelslo gaat over 2 weken op bezoek bij WVV die op dit moment op de 2e plaats staat. 
Wietze de Jong.

Nieuw Balinge - sc Angelslo

Nieuwe Pekela, 18 november 2017
sc Angelslo wint nipt van Damacota.  
De wedstrijd in Nieuwe Pekela begint bizar voor SC Angelslo als Damacota al in de 4e minuut op voorsprong komt door een snelle counter en de bal binnenkant paal achter Doelman Jarno Brands ziet verdwijnen. Angelslo wordt wakker en speelt sterk maar Damacota gaat massaal terug. SC Angelslo krijgt vele kansen achtereen maar komt moeilijk tot score tegen een sterk verdedigend Damacota. In de 35e minuut is het raak voor de ploeg van Andrè Steenhuis als Dragan Sladakovic hard binnenschiet op een voorzet van Gezim Luli. In de 2e helft gaat SC Angelslo door met veel balbezit en is de betere ploeg en krijgt binnen 5 minuten enorme kansen maar deze worden allemaal gemist. Damacota kan het tempo niet aan en schiet alleen maar meer ballen naar voren. Dan eindelijk in de 63e minuut is het Danny Oosterdijk die de 1-2 binnen schiet na weer een voorzet van Gezim Luli. SC Angelslo had in de slotfase van de wedstrijd veel verder weg kunnen lopen door een zee aan kansen die niet benut werden. De doelman van Damacota die geweldig speelde wist de teller op 1-2 te houden. SC Angelslo blijft aan kop in de 5e klasse met de volle winst uit 8 wedstrijden.
Wietze de Jong

Damacota - sc Angelslo

Meppel, 11 november 2017
FC Meppel met hakken over de sloot tegen sc Angelslo !
In de eerste knock-outronde van de beker is sc Angelslo onderuitgegaan tegen 2e klasser FC Meppel. De wedstrijd begint in hoog tempo en Meppel zet gelijk druk op Angelslo die vanaf de middellijn controleerd. Meppel laat de bal goed rond gaan maar kan nog geen vuist maken tegen sc Angelslo . Er komen wat kansen voor beide ploegen en Angelslo kan goed mee en krijgt zelfs kansen om op voorsprong te komen . In de 26e minuut is het toch FC Meppel die op 1-0 komt door een vrije bal van Hans Mansveld op 9 meter doordat keeper Jarno Brands de bal te lang vasthoud. Sc Angelslo laat in de 2e helft de tanden zien en knokt voor wat ze waard zijn en in de 60e minuut is het Danny Oosterdijk die de gelijkmaker over de keeper heen schiet. Meppel wankelt en sc Angelslo is beter en krijgt zelfs grote kansen op 1-2 maar deze worden niet gemaakt. Dan wordt het in de 70e minuut toch 2-1 voor FC Meppel als Rense van Dijk na een mooie aanval goed binnenschiet. sc Angelslo geeft niet op en als Sander van Dijk en Stan Bakker met rood worden weggestuurd drukt Angelslo door en probeert de gelijkmaker te forceren maar Meppel houd stand en gaat door naar de volgende ronde. Trainer Andrè Steenhuis kan trots zijn op zijn ploeg die prima partij bood tegen 2e klasse FC Meppel . 
Wietze de Jong

FC Meppel - sc Angelslo

Emmen, 4 november 2017
sc Angelslo wint ook van VVAK
In het begin van de wedstrijd is het aftasten van beide kanten en er wordt in een te laag tempo gespeeld. Maar al snel is het duidelijk dat sc Angelslo de beter spelende ploeg is. VVAK speelt lange ballen en sc Angelslo zoekt de combinatie wat resulteert in wat kleine kansjes voor beide ploegen . In de 42e minuut wordt het 1-0 als Nino Pitta de bal krijgt na een afgeslagen corner en via Dragan Sladakovic de bal in het doel schiet. Maar in de 45e minuut is het alweer gelijk als Erik Sieders de 1e goede kans voor VVAK goed binnenkopt vanuit een corner en de ruststand op 1-1 zet. Na de thee zet sc Angelslo orde op zaken en schroeft het tempo op. In de 60e minuut wordt het 2-1 door een goed ingeschoten vrije bal van Dragan Sladakovic en in de 63e minuut schiet Danny Oosterdijk de 3-1 binnen als de keeper van VVAK de bal los laat. Er volgen nog meer grote kansen voor Angelslo als het tempo omhoog gaat en VVAK niet meer mee kan. In de 75e minuut is het invaller Gezim Luli die beheerst de 4-1 binnenkopt na een vrije bal van Emiel de Vries. In de 83e minuut krijgt sc Angelslo een vrije bal op de 16 meterlijn en is het dezelfde Emiel de Vries die de eindstand op 5-1 zet door de bal prachtig over de muur van VVAK te krullen. Weer een goede overwinning voor de ploeg van Andrè Steenhuis die goede zaken doet richting de 1e periode in de 5e klasse.
Wietze de Jong.

sc Angelslo - VVAK

Mussel, 28 oktober 2017
sc Angelslo moeizaam langs sv Mussel
De wedstrijd begint in hoog tempo en de strijd gaat gelijk op. Tot aan de 37e minuut zijn er hier en daar wat mogelijkheden maar er wordt niet gescoord. Dan wordt in de 38e minuut de wedstrijd stil gelegd, Dennis Huitsing van sv Mussel loopt een pijnlijke nekblessure op wanneer hij verkeerd terecht komt in een duel met Danny Oosterdijk. Als de Ambulancemedewerkers hem na een half uur van het veld halen gaat de wedstrijd verder. In de 42e minuut krijgt Robert Boels zijn 2e gele kaart en kan hij vertrekken namens scheidsrechter Jagersma die overigens prima floot . Angelslo kan in de resterende minuten van de 1e helft geen vuist meer maken en in de rust staat de teller op 0-0.
In de 2e helft komt sc Angelslo beter in hun spel en komen er kansen voor Angelslo. In de 50e minuut is het dan raak als Ali Arslan vanaf rechts voorzet en Frank Roethof hard de 0-1 binnenschiet. sv Mussel kan vanaf dat moment alleen maar de lange bal kiezen en hopen dat deze een keer goed valt. Angelslo daar in tegen blijft voetballen en in de 54e minuut is het 0-2 als Ali Arslan door komt en Danny Oosterdijk vrij voor de keeper zet en hij schiet strak binnen. In de 59e minuut wordt het 1-2 als Wim Wubs van sv Mussel de bal voor wil zetten en deze over Doelman Jarno Brands heen vliegt. Daarna zet Mussel nog een tandje bij en knokt voor wat ze waard zijn met veel inzet maar ook met pittige overtredingen.  sc Angelslo blijft opletten en de wedstrijd eindigt in een terechte overwinning tegen een hard werkend en stug sv Mussel. 
Wietze de Jong.

sv Mussel - sc Angelslo

Emmen, 21 oktober 2017
        SC Angelslo veel te sterk voor VCG
De wedstrijd tegen VCG uit Geesbrug gaat in het begin nog gelijk op, maar na een minuut of 12 geeft SC Angelslo gas en VCG kan niet meer bijbenen. De eerste kans is voor Rick Zondag in de 12e minuut, maar hij raakt de paal. In de 19e minuut is het dan al raak als Ali Arslan afgeeft op Danny Oosterdijk en deze schiet 1-0 binnen. Angelslo neemt het heft in handen en VCG kan alleen maar verdedigen. In de 32e minuut is het weer Danny Oosterdijk die scoort op een pass van Emiel de Vries 2-0. Angelslo is veel beter en krijgt een zee aan kansen en na bal verlies achterin bij VCG is het Rick Zondag die Danny Oosterdijk vrij voor de goal zet en hij scoort een hattrick 3-0. Na de thee speelt Angelslo goed en verzorgd voetbal en VCG moet terug. Angelslo krijgt veel kansen. In de 60e minuut is het weer Danny Oosterdijk die de 4-0 aantekend op een prachtige voorzet van Nino Pitta. In de 70e minuut is het Rick Zondag die op links doorkomt en geeft voor op Frank Roethof en hij schiet 5-0 binnen. 3 minuten later is het alweer raak als Jeroen de Vries doorkomt op links en weer Frank Roethof in stelling brengt en ook hij scoort zijn 2e goal 6-0. Het is eenrichtingsverkeer en Angelslo valt aan en VCG verdedigd en in de 79e minuut wil Abe de Jong de bal voorzetten vanaf de linkerkant, maar niemand raakt de bal en hij vliegt zo het doel in 7-0. Angelslo krijgt nog meer kansen en in de slotfase van de wedstrijd is het Ali Arslan die met een individuele actie de teller op 8-0 zet. Een zeer ruime overwinning voor de ploeg van André Steenhuis die nu alleen aan kop gaan in de 5e klasse.
 
                                                                                                                      Wietze de Jong.

sc Angelslo - VCG

Emmen, 14 oktober 2017
sc Angelslo wint met 6-1 van NKVV 
Onder  veel belangstelling van publiek,media en Wethouder Jan Bos werd er  afgetrapt op Sportpark Meerdijk Noord in een wedstrijd die in het teken  stond van de Regenboogweek. Angelslo begint weer sterk aan de wedstrijd  en zet NKVV meteen vast op eigen helft. In de 1e minuut is het al raak,  Emiel de Vries zet Ali Arslan vrij voor de keeper en hij schiet strak binnen. NKVV kan niets anders dan verdedigen op dat moment en in de 5e  minuut is het weer Ali Arslan die scoort op een steekbal van Emiel de  Vries. Angelslo blijft drukken en als Abe de Jong in de 17e minuut Ali  Arslan aanspeelt zet deze Dragan Sladagovic vrij voor het doel en hij schiet 3-0 binnen. NKVV krijgt hier en daar ook wat kleine mogelijkheden  maar weet niet te scoren. In de 20e minuut is het al 4-0 als Danny Oosterdijk de bal krijgt en de Keeper van NKVV omspeeld en rustig  intikt. In de 26e minuut is het NKVV die toch scoort als de verdediging  van sc Angelslo even niet oplet. 4-1. Maar sc Angelslo gaat door en Ali  Arslan krijgt de bal en geeft deze netjes af op Danny Oosterdijk die vlak voor rust de 5-1 binnen schiet. In de 2e helft speelt NKVV iets  beter en krijgt dan ook wat meer kansjes om te scoren maar toch is het Danny Oosterdijk die in de 60e minuut de eindstand op 6-1 zet en zijn 3e  goal maakt op aangeven van Giovanni Akgün. Een prima overwinning voor  sc Angelslo die volgende week VCG op bezoek krijgt.    
Wietze de Jong. 

sc Angelslo - NKVV

Veendam, 7 oktober 2017
sc Angelslo te sterk voor Veendam 1894
sc Angelslo weet ook de 2e uitwedstrijd te winnen tegen Veendam 1894. De  ploeg van Andrè Steenhuis en Stephan ter Beek zet gelijk druk op Veendam  en spelen goed combinatiespel en in de 8e minuut krijgt Gezim Luli al  een kans maar hij kopt over. Veendam kan alleen maar verdedigen en komt  er niet aan te pas en schiet pas in de 17e minuut de eerste keer op  doelman Jarno Brands. Vanuit een hoekschop komt de bal bij Ali Arslan en  via een been van de tegenstander ketst de bal in het doel en Angelslo  komt terecht op voorsprong. De druk wordt opgevoerd door Angelslo en  krijgt veel kansen maar deze worden niet benut. In de 35e minuut komt SC Angelslo op 0-2 door een lange bal van Nino Pitta op Ali Arslan die  vrij voor de keeper beheerst afgeeft op Frank Roethof die de bal hoog in  het doel schiet. Na de rust is het Veendam die wat meer druk probeert  te zetten en speelt iets beter, maar Angelslo neemt al snel de wedstrijd  weer over en drukt Veendam weer terug. Er worden veel kansen gemist bij Angelslo in de 2e helft en dit geeft Veendam nog hoop en krijgt nog  twee goede kansen in de slotfase maar Jarno Brands staat goed te keepen.  In de 89e minuut is het Danny Oosterdijk die de wedstrijd beslist en  schiet 0-3 binnen nadat de keeper van Veendam een schot van Frank  Roethof los laat. Een goede overwinning voor sc Angelslo die op dit moment koploper is in de 5e Klasse. 
Wietze de Jong.

Veendam 1894 - sc Angelslo

Wildervank, 30 september 2017
sc Angelslo wint van Wildervank 
sc Angelslo weet ook de 2e competitiewedstrijd te winnen met 1-3 van  Wildervank. In een regenachtige middag zet Angelslo gelijk druk op Wildervank en krijgt direct kans om de wedstrijd te openen en in de 3e  minuut is het al raak! Rick Zondag komt goed door op rechts en zet Ali  Arslan vrij voor de goal en die schiet beheerst de 0-1 binnen. Even  later krijgt ook Wildervank een goede kans maar de bal wordt overgekopt.  Vanaf de 10e minuut krijgt sc Angelslo een reeks goede kansen maar deze worden niet benut. Wildervank speelt met veel strijd maar Angelslo is  beter en in de 12e minuut is het Gezim Luli die de 0-2 voor zijn rekening neemt na een lange pass van Nino Pitta die wordt doorgekopt  door Rick Zondag. Dan wordt het wat rommelig aan beide kanten en het is  Wildervank die vlak voor rust op een 1-2 komt door een goal van Stefan  Wijngaard. Na de thee is sc Angelslo ook de betere ploeg en krijgt veel  kansen en Wildervank probeert op de counter de gelijkmaker te maken maar  het is Angelslo dat de wedstrijd beslist in 1-3 in de 60e minuut.  Mikail Avci komt goed door op het middenveld en na een steekbal kan Rick Zondag strak voorzetten en is het spits Frank Roethof die beheerst  scoort. Een belangrijke overwinning voor sc Angelslo in een overigens sportieve wedstrijd met veel inzet aan beide kanten.
Wietze de Jong

Wildervank - sc Angelslo

Emmen, 23 september 2017
sc Angelslo wint ruim van Erica`86 
sc  Angelslo zet vanaf de aftrap direct druk op Erica en de ploeg van  trainer André Steenhuis krijgt gelijk in de 2e minuut al een kans maar  Rick Zondag mist. In de 8e minuut is het Gezim Luli die een 100% kans  naast schiet. Angelslo is beter maar ook Erica krijgt goede kansen maar  Wilco Koopman stuit twee keer op Jarno Brands die goed stond te keepen.  In de 16e minuut krijgt Angelslo een strafschop die door  Ali Arslan  goed wordt ingeschoten. Na hier en daar wat kansjes voor beide teams is  het rust. In de 2e helft wordt Angelslo alsmaar sterker en Erica kan  niet meer bijbenen maar toch is het weer spits Koopman die gevaarlijk op  de lat schiet. In de 54e minuut komt Jeroen de Vries door en zet Ali  Arslan vrij voor de goal 2-0. Rick Zondag breekt door in de 56e minuut  en hij zet  Gezim Luli vrij voor keeper Werring  en hij schiet 3-0 In de  62e minuut is het alweer raak als Gezim Luli weer scoord uit een  voorzet van Ali Arslan 4-0. Bij Erica was het beste er af en Angelslo  speelt de wedstrijd rustig uit. Toch valt er in de 75e minuut de 5-0  voor sc Angelslo als Gezim Luli schiet en de bal via Arno Boersma in  het doel beland. Een goed begin van de competitie voor sc Angelslo die  nu al wordt gezien als titelkandidaat . 
Wietze de Jong

sc Angelslo - Erica '86

Pupil van de week (Dylano Boer) met Abe de Jong
Emmen, 16 september 2017
sc Angelslo gaat door in de Beker
sc Angelso is er in geslaagd bovenaan te eindigen in de 1e  ronde van de K.N.V.B. Beker door gelijk te spelen tegen Onstwedder Boys. De wedstrijd begint gelijkwaardig met hier en daar een kansje voor beide ploegen. Toch is het Angelslo die op voorsprong komt, Haso Garazlic komt van links en zet strak voor en Gezim Luli schiet hard binnen 1-0   Even daarna is de wedstrijd voor Harm Jan Wilzing van Onstwedde al vroeg voorbij , in een onschuldig duel met Dragan Sladagovic loopt hij een hoofdwond op die gehecht moet worden. Onstwedder Boys wordt sterker en Angelslo is wat slordig in de aannames en keuzes en de kansen worden groter voor Onstwedder maar toch weet Angelslo achterin stand te houden. In de 2e  helft is Onstwedder Boys de iets betere ploeg met prima verzorgd voetbal maar het resulteert niet in doelpunten. Toch komt de ploeg op een 1-1 door een strafschop. Nino Pitta begaat een lichte overtreding en scheidrechter Ebeltjes wijst naar de stip en Gerwin de Wijk schiet prima binnen. In de 75e  minuut had Onstwedder Boys op voorsprong kunnen komen maar de bal raakt de paal. Ook Angelslo kreeg de kans om de wedstrijd te beslissen maar Tugay Yalcin schoot voor open doel net naast in de 87e  minuut. Al met al een sportieve wedstrijd van beide kanten die terecht eindigt in een gelijk spel.
Wietze de Jong

sc Angelslo - Onstwedder Boys